CIMALSA posa a debat la reutilització del sòl logístic a Catalunya al Saló Internacional de la Logística

CIMALSA posa a debat la reutilització del sòl logístic a Catalunya al Saló Internacional de la Logística

  • El Saló Internacional de la Logística, el certamen de referència del sector, celebra la seva 22a edició del 31 de maig al 2 de juny
  • CIMALSA presentarà les novetats de l’Observatori de la Logística, amb les dades més rellevants del sector durant el 2021

CIMALSA, empresa pública de la Generalitat de Catalunya, adscrita al departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, que promou, desenvolupa i gestiona infraestructures i centrals per al transport de mercaderies, la logística i la mobilitat, participa un any més al Saló Internacional de la Logística (SIL), que celebra la seva 22a edició del 31 de maig al 2 de juny al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.

Per iniciar el certamen, la VIII Jornada Smart Logistics tindrà lloc el dia 31 de maig a partir de les 9.30h sota el títol “Repensem l’ús del sòl industrial i logístic de Catalunya”. S’hi donaran a conèixer les principals conclusions del Pla d’Impuls i Modernització dels Polígons industrials i logístics (PILOG), l’estudi elaborat per CIMALSA que analitza en quina situació es troben els polígons d’activitat econòmica de Catalunya, i es plantejarà el debat sobre la seva reutilització. La sessió comptarà amb la participació del secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavin; el president de CIMALSA, Enric Ticó, i la directora corporativa de CIMALSA, Fina Jarque.

El dia 1 de juny a les 9.30h, CIMALSA presentarà a l’espai Àgora del SIL les principals novetats de l’Observatori de la Logística i exposarà els indicadors més rellevants del sector durant el 2021. L’Observatori té la voluntat de ser una eina de gran utilitat per a tots els actors de l’àmbit logístic a partir de la recopilació i anàlisi de 46 indicadors de competitivitat, que permeten obtenir informació amb paràmetres reals i objectius sobre la situació actual i futura del sector. A les 16.00h, Enric Ticó participarà a la presentació de l’estudi d’ACTE “Impacte econòmic, social, mediambiental i sectorial dels centres de transport i logística”, en el qual ha participat CIMALSA.

En el darrer dia del SIL, el 2 de juny a les 10.00h, tindrà lloc la jornada Quo Vadis Mercaderies, una sessió de debat i diàleg al voltant del transport de mercaderies per ferrocarril com a element clau per contribuir a la descarbonització del sector i descongestionar la xarxa viària del territori, amb casos d’èxit i reptes de futur.  Moderarà la sessió el cap de Planejament i Intermodalitat de CIMALSA, Simó Batlle, i participarà el director de Consultoria i Projectes Estratègics i Internacionals de CIMALSA, Jordi Fornós, que posarà de relleu la importància de la intermodalitat en el marc de l’Estratègia Logística per a la internacionalització de l’economia catalana (ELIEC).

Comptarà també amb la participació del clúster ferroviari In-Move by Railgrup, el clúster vitivinícola català INNOVI i les empreses Tenalach Consulting i Grup Freixenet. Per acabar, Joan C. Salmerón, autor del llibre ‘Transport multimodal i autopista ferroviària’ farà referència a l’objectiu de la publicació, realitzada amb el suport de CIMALSA i que estarà disponible durant la celebració del SIL a l’estand de CIMALSA.

 

Adjuntos

Tornar enrere